Kategorie sklepu


Artykuły

Wybierz dział

Zaloguj się

nie pamiętam hasła!
zarejestruj się

  • Bielizna ślubna

Polityka prywatności sklepu Sklep weselny - poligrafia ślubna Art-kart: artykuły ślubne i dekoracyjne, zaproszenia i wszelkie dodatki.

Czytając, przeglądając czy używając sklep internetowy „ART-KART” akceptujesz zasady zawarte w Polityce Prywatności znajdujące się na tej stronie.

Jakiekolwiek wprowadzane zmiany nie wpływają na podstawową zasadę: nie sprzedajemy i nie udostępniamy osobom trzecim danych personalnych czy adresowych klientów / użytkowników sklepu „Art-kart”.

Jakie dane o Tobie zbieramy?

W czasie korzystania ze sklepu możesz zostać poproszony o podanie niektórych swoich danych osobowych poprzez wypełnienie formularza lub w inny sposób. Dane, o które będziesz proszony, to w większości przypadków imię i adres e-mail. W przypadku formularzy zamówień będziesz proszony o podanie pełnych danych osobowych. Wymagamy tylko tych danych, które są niezbędne do wykonania zamówienia i związanych z nim czynności. Niepodanie wymaganych danych zablokuje czynność, której te dane dotyczyły.

 

Dane zbierane podczas rejestracji:

Aby móc zrobić zakupy nie musisz zakładać konta. Jeżeli jednak chcesz szybciej robić zakupy, śledzić status swoich zamówień, oglądać historię swoich zakupów, edytować swoje dane osobowe to trzeba się zarejestrować (utworzyć konto). Podczas rejestracji zapytamy Cię o Twój adres email oraz hasło jakiego będziesz używać do logowania się w naszym sklepie, a także poprosimy o podanie danych potrzebnych do realizacji zamówienia podczas transakcji zakupu (patrz niżej)


Dane zbierane podczas transakcji zakupu:

Po włożeniu wybranych produktów do „koszyka” i wybraniu sposobu dostawy oraz formy zapłaty w kolejnym kroku poprosimy Cię o podanie danych do zalogowania się (jeśli posiadasz już założone konto w naszym sklepie) - lub zapytamy Cię o dane potrzebne do realizacji zamówienia tj. imię, nazwisko, adres zamieszkania, numer telefonu (w przypadku firm również jej pełna nazwa i NIP) oraz o Wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych zgodnie z przepisami ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 1997 r., nr 133, poz. 883 z późniejszymi zmianami) przez sklep ART-KART.

Dane zbierane automatycznie

Podczas Twojej wizyty na naszej stronie internetowej, automatycznie zbierane są dane dotyczące Twojej wizyty, np. Twój adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, itp.

Dane zbierane, gdy kontaktujesz się z nami

Gdy kontaktujesz się z nami za pomocą strony internetowej, telefonu, poczty email, itp. przekazujesz nam swoje dane osobowe, np. imię, nazwisko, adres email, telefon itp.

W jaki sposób wykorzystujemy Twoje dane?

W żadnym wypadku nie będziemy sprzedawali danych zebranych o Tobie podmiotom trzecim.

Dane zbierane podczas rejestracji będą wykorzystane wyłącznie do umożliwienia Tobie zalogowania się do naszego systemu. Rejestracja nie jest obowiązkowa.

Dane zbierane podczas transakcji zakupu będą wykorzystane w celu realizacji transakcji, w tym pobrania od Ciebie pieniędzy oraz wysłania Tobie zamówionego towaru. Twoje dane mogą w tym celu być przekazane firmie obsługującej transakcje płatnicze w celu obciążenia Twojej karty kredytowej. Firma ta nie będzie wykorzystywać tych danych w żadnym innym celu. Podanie tych danych jest obowiązkowe jeżeli chcesz dokonać zakupu.

Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej, zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach, lub do personalizacji zawartości naszych stron internetowych. Dane te są zbierane automatycznie o każdym użytkowniku.

Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Tobą, a naszym sklepem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytanie.

W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych,

Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoraru zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.

W przypadku naruszenia Regulaminu naszego sklepu, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości.

W jaki sposób będziemy się z Tobą kontaktować?

Jeżeli dokonałeś transakcji zakupu towaru, możesz otrzymać od nas emaile dotyczące Twojej transakcji. Możemy również kontaktować się z Tobą telefonicznie, jeżeli będziemy mieli ważne informacje dotyczące Twojej transakcji.

W jaki sposób możesz poinformować nas o zmianie danych?

Po zalogowaniu się na swoje konto i wybraniu sekcji „edycja danych”, możesz zmienić swoje dane osobowe zbierane podczas rejestracji i używane do zalogowania się do systemu. Jeśli poprawiasz dane adresowe po złożeniu zamówienia, które jest aktualnie w realizacji koniecznie poinformuj nas o tym mailowo lub telefonicznie, abyśmy mogli użyć prawidłowych danych do wysyłki. Danych zbieranych automatycznie nie da się zmienić lub usunąć.

Wykorzystanie ciasteczek („cookies”)

Niektóre obszary sklepu mogą wykorzystywać cookies, czyli małe pliki tekstowe wysyłane do komputera internauty identyfikujące go w sposób potrzebny do uproszczenia lub umorzenia danej operacji. Cookies są nieszkodliwe ani dla komputera ani dla jego użytkownika i jego danych. Ciasteczka nie zawierają żadnych danych osobowych. Warunkiem działania cookies jest ich akceptacja przez przeglądarkę i nie usuwanie ich z dysku.

 

Więcej informacji znajdziesz w dokumencie PDF

Partnerzy

Polityka Prywatności nie dotyczy innych serwisów i firm, których dane kontaktowe podane są na stronach sklepu lub w e-mailach.

Wyłączenie Odpowiedzialności

Sklep „ART-KART” oraz jego redakcja nie bierze na siebie odpowiedzialności za zamieszczone reklamy. Kupujący powinien być ostrożny odpowiadając na reklamę. Wprawdzie przykładamy sporą wagę do tego, aby reklamodawcy, którzy publikują tu swoje reklamy byli wiarygodni, ale nie możemy odpowiadać za ich czyny.

Zmiany naszej polityki prywatności

Jako właściciel sklepu zastrzegamy sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce Prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie. Każdą osobę wykorzystującą w jakikolwiek sposób sklep obowiązuje aktualna Polityka Prywatności.

Kontakt

E-SELI Elżbieta Ćwikła; Prusy, ul. Zalesie 22, 32-010 Luborzyca.

W razie dodatkowych pytań dotyczących ochrony prywatności, prosimy o kontakt korzystając z formularza kontaktowego na stronie kontaktowej.